Home Місто З’явилась нова підліткова небезпечна хвороба ”дранкорексія”

З\’явилась нова підліткова небезпечна хвороба \”дранкорексія\”

206

Серед підлітків почала ширитися нова "хвороба", яку вже всигли охрестили терміном "дранкорексія".

Вона характеризується невпорядкованим харчуванням і надмірним вживанням алкоголю та може завдати шкоди молодому поколінню, йдеться в дослідженні, проведеному в Університеті Міссурі (США).

Учені провели опитування і виявили, що 16% молодих людей обмежують споживання калорій, що надходять з їжею, заради "алкогольних" калорій, щоб не зіпсувати фігуру.

При цьому серед тих, хто практикує подібну тактику, дівчат виявилось майже в три рази більше, ніж юнаків.

Основним мотивом для молоді в даному випадку є запобігання збільшенню ваги, швидке сп’яніння та економія грошей, які могли бути витрачені на їжу, щоб купити алкоголь.

Між тим, на думку вчених, "дранкорексія" може мати небезпечні когнітивні, поведінкові й фізичні наслідки, а також ставати причиною розвитку більш серйозних розладів харчової системи або наркоманії.

"Позбавлення мозку адекватного харчування і вживання великої кількості алкоголю може бути небезпечним, – каже доцент кафедри соціальної роботи та охорони здоров’я Університету Міссурі Вікторія Осборн.

За її словами, разом вони можуть викликати короткострокові та довгострокові когнітивні проблеми, включаючи труднощі з концентрацією уваги, навчання та прийняття рішень.

Люди, які неправильно харчуються і пиячать, також більш схильні до ризику насильства, отруєння алкоголем, наркоманії та розвитку хронічних захворювань.

Особливо це стосується представниць слабкої статі, так як жіночий організм засвоює алкоголь інакше, ніж чоловічий, тому в дівчат хвороби можуть проявитись раніше і завдати більшої шкоди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here