Home Місто Зима захопить увесь березень, але літо не буде аномальним – прогноз

Зима захопить увесь березень, але літо не буде аномальним – прогноз

117
У 2012 році зима прийшла тільки наприкінці січня, але вона не відступить з настанням календарної весни, прогнозує народний синоптик з Дніпропетровська Валерій Некрасов, повідомляє ТСН.ua. 
 
За словами Некрасова, в нинішньому році, як і в попередньому, буде помітний зсув сезонів, пише "Сегодня". 
 
"Так, зима "захопить" весь березень. Весну в цьому році сильно потіснять, вона буде дуже короткою, тому що в травні до нас вже прийде спекотне літо. А осіння погода знову протримається майже весь грудень. Морози та ожеледь можливі в останні числа місяця. У цілому 2012 повторить всі "фокуси" 2011-го. Нас чекає мінлива, примхлива погода – різкі перепади температури, тепло буде змінювати холодні вітри і грози", – говорить синоптик.
 
Також цього року аномально жаркого літа не буде. 
 
"Максимальна температура влітку досягне +35, не більше. Запеклі сухі тижні будуть чергуватися з дощовими", – каже Некрасов. Він радить городникам і садівникам бути обережними у квітні і готуватися захищати свій урожай. 
 
"Мало того, що часу на розсаду буде вкрай мало, так ще в квітні погода буде оманливою. Під кінець місяця встановиться тепла погода сприятлива, а потім вночі вдарять морози. І можуть постраждати молоді саджанці і ранні сорти овочів. Але в цілому урожай овочів і фруктів буде хорошим. Вдосталь також буде зерна, а ось грибів буде менше, ніж торік. Через те, що літо "підсушить" грибниці, та й осінь знову обіцяє бути без достатньої кількості опадів", – заявлвє Некрасов. 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here