Home Місто Житомирському діагностичному центру – 20 років

Житомирському діагностичному центру – 20 років

242

 15 червня відбулись урочисті заходи, присвячені 20-річчю заснування Житомирського обласного медичного консультативно-дiагностичного центру.

У заході взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, керівники медичних закладів області, представники державних установ, профспілок, бізнесових структур.

Вітаючи працівників медичного закладу, очільник області зазначив, що Житомирський діагностичний центр має потужну сучасну базу для діагностування, обстеження, надання медичних консультацій, адже загальновідомо, наскільки важливо для успішного лікування хворого правильно встановити діагноз. Сергій Рижук подякував медичним працівникам Центру, особисто головному лікарю Валентині Дімовій за самовіддану працю, побажав насамперед міцного здоров’я, благополуччя, подальших здобутків.

Основним завданням Центру є забезпечення доступною висококваліфікованою консультативно-діагностичною допомогою населення області, в першу чергу людей, потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та таких, що проживають на території радіаційно забруднених районів. Обстеження проводиться за допомогою сучасної медичної техніки і обладнання із застосуванням найновіших комп’ютерних технологій.

На сьогодні у закладі функціонують 6 діагностичних відділень: променевої діагностики та комп’ютерної томографії; функцiональних методiв дослiдження; ультразвукової дiагностики; ендоскопiчних дослiджень; клiнiко-дiагностична лабораторiя; пересувна діагностична лабораторія; 2 консультативні відділення: клiнiко-консультативне та обласне кардiодиспансерне, інші відділи та підрозділи.

Станом на 01.01.11 р. в центрі працює 62 лiкаря, iз яких 1 заслужений лiкар України, 34 лiкаря – спеціалісти з вищою атестаційною категорією.

За один день заклад в середньому вiдвiдують 600 чоловік, проводиться 1600 дiагностичних обстежень, в т. ч. 650 лабораторних дослiджень. 

Особливістю Центру є повна автоматизація всіх робочих місць, починаючи з реєстратури до робочого місця лікаря та адміністратора (у локальній системі близько 140 персональних комп’ютерів). В Центрі проводиться автоматизована аналітична обробка всієї інформації. Накопичена база даних про стан здоров’я населення більш як на 450 тисяч пацієнтів.

На базі Центру проводились телемости по проекту ЄС „Управління та фінансування у сфері охорони здоров’я в Україні”. З 2006 року заклад бере участь у міжнародному проекті „Сітка лікарів”. На сьогоднішній день на базі центру проведено 33 телеконференції за участю лікарів США, Канади, ближнього зарубіжжя та України. Основні напрямки конференцій: фундаментальні дослідження, нові медичні технології, нові підходи до терапії та профілактики захворювань. 

У квітні 2010 року Діагностичному центру вчетверте підтверджено вищу акредитаційну категорію МОЗ України.

На адресу працівників медичного закладу прозвучало чимало слів вдячності – від представників влади, колег, пацієнтів. Кращим працівникам вручено грамоти, цінні подарунки. У тому числі подарунок медичному закладу від облдержадміністрації – електрокардіограф. 

По закінченню офіційної частини відбувся святковий концерт, у якому окрім кращих професійних колективів, взяли участь діти медичних працівників закладу.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here