Home Місто Житомирські десантники продовжують підкорювати небо

Житомирські десантники продовжують підкорювати небо

120

16 липня близько сотні десантників розправили свої «крила» над Житомирщиною. Туманний ранок нікого не зупиняє і один за одним «крилаті піхотинці» виставляють парашути в «козла».

Ось і Мі-8 прилетів, десантники посміхаються, для них це вже не перший стрибок з парашутом, але те відчуття, коли ти розумієш, що через якусь мить на пару секунд відчуєш себе вільним птахом – незабутнє.

– Перша корабельна група, ставай! – подав команду інструктор повітрянодесантної підготовки. Етап за етапом досвідчені інструктори, які за плечима мають не одну сотню стрибків, перевіряють десантників.

Серед хлопців є і дівчата, які у парашутній справі їм не поступаються.

Військовослужбовець за контрактом Таїса свій перший стрибок пам’ятає зі складністю.

– Чи не кожен відчайдух, котрому бракує адреналіну на землі, мріє про це кількахвилинне відчуття крил за спиною, – з посмішкою поділилася Тая.

Підйом на 600 метрів. 501, 502, 503 – кільце, лунають різні голоси з блакитного неба, у повітрі відкрилося чотирнадцять чисто білих куполів – це був другий борт «крилатих піхотинців».

Один за одним військові підкорюють небо – і так щонайменше дев’ять разів.

Військовослужбовці, залучені до здійснення стрибків з парашутом, показали належний рівень навченості, впевнено діяли в повітрі і під час приземлення. Поряд з цим удосконалили свій досвід і збільшили години нальоту екіпажі військової авіації.

Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here