Home Місто Житомирські десантники на навчанні у Німеччині успішно виконують поставленні завдання. ФОТО

Житомирські десантники на навчанні у Німеччині успішно виконують поставленні завдання. ФОТО

442

Підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95 бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, що бере участь у навчанні SaberJunction у Німеччині, отримав завдання у складі сил OpFor організувати оборону міста Убенсдорф, – повідомляє Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine.

Як розповів командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко, це навчальне містечко, збудоване спеціально для відпрацювання бою в міських умовах.

– В епізоді з обороною міста буде задіяно дві роти сил OpFor. Завдання нашої – утримувати сам населений пункт, а американська заблокує підступи до міста. Решта сил OpFor візьме під контроль аеродром, – уточнив офіцер.

У попередньому епізоді навчання «Сейбр Джанкшн 2018», український підрозділ, у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут», висунувся в район зосередження, де розташувався на нічний відпочинок.

– Там, у районі, командир нашої батальйонної тактичної групи капітан Шортер уточнив наступну задачу підрозділам. Завдання для нас було складне – пробити коридор для основних сил у бойових порядках супротивника. Але я не сумнівався, що ми зможемо виконати його вчасно і якісно, – розповів капітан Іван Федоренко.

Під час виходу до району виконання завдання наші десантники відбили кілька нападів противника. У підсумку рота успішно пробила коридор у бойових порядках супротивника та заволоділа ключовою ділянкою місцевості.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here