Home Місто Житомирщина у ТОП-3 областей із найкращим обліком ліків за версією ресурсу ”Є...

Житомирщина у ТОП-3 областей із найкращим обліком ліків за версією ресурсу \”Є ліки\”

135

  Найбільш прозорі лікарні знаходяться у Закарпатській, Житомирській та Донецькій областях. Такі результати показала аналітика ресурсу Є ліки (eliky.in.ua) – загальнонаціонального онлайн ресурсу, створеного для оприлюднення інформації про наявність у медичних закладах лікарських засобів, які пацієнти можуть отримати безкоштовно.

Лікарні з цих трьох областей публікують інформацію про наявні ліки, закуплені за бюджетні кошти, найбільш повно та регулярно.

Щотижнево оновлюють інформацію 95% лікарень Закарпатської області, 94% лікарень Житомирської області та 92% лікарень Донецької області.  Щороку держава виділяє майже 6 мільярдів гривень на закупівлю ліків на національному рівні. Ще майже стільки ж грошей витрачається на закупівлю ліків на місцях – з обласного, місцевого та лікарняного бюджету.

Читайте також: Є ліки: житомиряни самостійно можуть перевірити наявність препаратів у медзакладах

При цьому пацієнти часто платять за своє лікування, оскільки не знають, що можуть розраховувати на ліки куплені державою. Саме тому необхідно, аби лікарні доносили до пацієнтів актуальну інформацію про наявні ліки. 

Аналітична вибірка включала більше 1000 лікарень з 19 областей України та м. Києва, які наразі підключені до проекту Є ліки. Проект створений командою Благодійного фонду «Пацієнти України».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here