Home Місто Земля може не дожити до дев’ятимільярдного мешканця

Земля може не дожити до дев\’ятимільярдного мешканця

187
Нещодавно на Землі з’явився семимільярдний мешканець, уже дев’ятимільярдного планета може не пережити.
Критична межа для всієї планети наближається. Неконтрольоване переселення в міста, дефіцит енергоносіїв, їжі та води, а також поступове зникнення людей із білим кольором шкіри – ось далеко не всі небезпеки, які очікують нинішніх ново-народжених, дослідив ТСН.ua.

Яким може бути майбутнє нинішніх дітей – цифрові технології, клоновані організми, подорожі в космос? Сьогодні у списку вже не дуже фантастичних професій майбутнього – генний інженер, космічний архітектор, нанолікар. Утім все це – якщо світ одужає.

Ще одна перспективна професія – найманий солдат. На планеті стає тісно. Запаси енергоносіїв скорочуються. Екологічне забруднення сягає критичної межі. Кліматичні зміни вбивають і позбавляють дому мільйони людей. Стара Європа швидко старішає і вимирає, а населення Африки і Азії зростає в геометричній прогресії.

До 2025 року нас буде 8 мільярдів. До 2050 – 9. Більше на думку вчених Земля не витримає. Зростаюче населення зможе прожити без космічних подорожей, але споживатиме все більше їжі і питної води.

Дві речі будуть найбільше впливати на людей в світі – відсутність води і їжі. З продуктами харчування в майбутньому відбудеться те саме, що з нафтою. Україна може серйозно піти вперед і підняти свій добробут.

Все це – за умови, що Україна вже сьогодні визначиться із власним майбутнім. Що таке Україна в 2030-му? Сировинний придаток? Офшорна зона? Кузня кадрів? Якщо в України не буде власного плану – то плани складе хтось інший. І вони можуть бути невеселими.
 

Раніше кліматологи та історики під час спільного дослідження виявили незвичайну закономірність. Вони віднайшли, що клімат безпосередньо впливає на частоту людських конфліктів: періоди потепління провокують громадянські війни. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here