Home Місто «Зажди беру багато чаю», – житомирянка розповіла, що везе із собою в...

«Зажди беру багато чаю», – житомирянка розповіла, що везе із собою в Індонезію

175

Найчастіше українці, які мешкають за кордоном, везуть із собою гречку. У багатьох країнах цього продукту не знають, або ж використовують як корм для тварин. Також за кордоном нашим землякам не вистачає традиційного українського сала. Адже в раціоні іноземців популярний інший продукт – бекон.

Ті, хто переїхали до Індонезії, найчастіше на батьківщині запасаються чаєм.

"Зажди беру багато чаю. Не вистачає наших трав’яних – із ромашкою, мелісою, м’ятою. Також не вистачає гречки. Коли їду з України, беру із собою 3 кілограми. Розтягую їх на рік, аж до наступної поїздки додому. Також везу ковбаси та сосиски. В Індонезії одна із найпоширеніших релігій – мусульманство, тому знайти свинину складно, – каже Тетяна Іщенко із Житомира.

Дівчина 4 роки тому переїхала до Індонезії. Живе у місті Атамбуа на острові Тімор.

"Друзі заздрять, що маю можливість їсти екзотичні фрукти, які тут дуже дешеві. У мене біля будинку росте мангове дерево. Уже не знаю, куди дівати плоди. Щодня роблю свіжі соки, роздаю плоди сусідам. Але хочеться скуштувати українських яблук. В Індонезії їх вирощують хіба що десь під горами, де немає сильної спеки. Тому коштують дуже дорого. У середньому 130 гривень за кілограм", – каже Тетяна.

Джерело: gazeta.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here