Home Місто Затонулий біля берегів Феодосії прогулянковий човен був перевантаженим майже втричі

Затонулий біля берегів Феодосії прогулянковий човен був перевантаженим майже втричі

174

Затонулий поблизу Феодосії прогулянковий човен передбачав перевезення 12 осіб. Як повідомляє МНС Криму, в момент аварії на борту перебували 31 пасажир і троє членів екіпажу.

О 17:50 до МНС Феодосії надійшло повідомлення про те, що в Чорному морі на відстані близько 750 метрів від берегової лінії в районі мису Іллі затонув прогулянковий човен, на борту якого перебували 31 пасажир і троє членів екіпажу.

Серед пасажирів було: 15 осіб громадян Росії, з них одна дитина 1998 року народження, десятеро громадян України, серед них дитина 1998 року народження, а також шестеро громадян Білорусі.

Даний човен пасажиромісткістю 12 осіб вийшов у море приблизно о 10:30 від причалу № 215 з пасажирами в кількості 31 особа з метою заняття дайвінгом в акваторії бухти Двоякірна.

Зі слів пасажирів, які перебували на човні, в результаті бічної хвилі човен стало розгойдувати, потім він зачерпнув бортом води і став тонути, причому буквально за 1-2 хвилини повністю пішов під воду, при цьому в човні були відсутні будь-які рятувальні засоби.

Люди намагалися відплисти подалі від човна, і використовували як рятувальні засоби все, що було під рукою. Човен затонув на глибині близько 30 метрів.

До місця НП негайно виїхала мобільно-оперативна група Феодосійського міськуправління МНС, було створено оперативний штаб. На допомогу постраждалим спрямували катер комунального підприємства Рятувальник і катер одного з приватних підприємців, які перебували поряд з районом НП.

При цьому дев’ятеро пасажирів човна змогли самостійно допливти до берега, а решту підібрали катери, що прибули на допомогу. Постраждалих доставили на берег, забезпечили теплим одягом та їжею. Співробітники МНС встановили, що всіх пасажирів човна врятовано.

Працівники швидкої медичної допомоги, які вже чекали людей на березі, провели огляд постраждалих, однак медична допомога нікому не знадобилася. З врятованими туристами працювали психологи кримського главку МНС. "Після опитування постраждалих всіх їх розвезли рятувальники по місцях свого тимчасового проживання, на думку врятованих, у них всіх сьогодні другий день народження", – йдеться в повідомленні МНС.

За матерiалами: Корреспондент.net
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here