Home Місто За вихідні на Житомирщині виявили 11 порушень правил полювання

За вихідні на Житомирщині виявили 11 порушень правил полювання

196

 З 9 листопада на Житомирщині розпочався сезон полювання на хутрових тварин. Під час полювання кожен мисливець повинен твердо знати правила поводження з рушницею, а також правила поведінки на полюванні в різних умовах.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками правоохоронних органів протягом вихідних днів здійснювались заходи по дотриманню вимог природоохоронного законодавства на території мисливських угідь, державних лісомисливських підприємств, районних організацій Житомирської обласної організації УТМР, громадських мисливських організацій та товариств з обмеженою відповідальністю. Рейдовими заходами було охоплено Житомирський, Коростенський, Ємільчинський, Хорошівський та Лугинський райони Житомирської області.

Під час проведення вищезазначених заходів виявлено 11 порушень правил полювання, за результатами яких складались протоколи про адміністративні правопорушення у вигляду штрафу.

Основними порушеннями серед мисливців є:
– знаходження на полюванні в мисливських угіддях з мисливськими собаками без відповідного паспорта на них;
– полювання на мисливських тварин без відстрільної карки, яка дає право добування певного виду мисливських тварин;
– проведення полювань користувачами мисливських угідь на копитних тварин по ліцензії в неповному обсязі заповненими даними у ліцензії;
– проведення обласних полювань з чисельністю мисливців, що перевищує допустиму чисельність.

За вищезазначені порушення правил полювання, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 102 до 1020 грн., на посадових осіб від 510 до 1530 грн.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу і надалі здійснюватимуться заходи державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства.

Шановні громадяни, в разі виявлення фактів браконьєрства, прохання повідомляти на телефон «Гарячої лінії» за номером (0412) 46-49-54.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here