Home Місто За незаконно зрубані ялинки порушникам доведеться до 2 тис. грн. штрафу

За незаконно зрубані ялинки порушникам доведеться до 2 тис. грн. штрафу

133
Держлісагентством України запроваджено маркування дерев пластиковою биркою зі штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення до стовбура ялинки. Відтак, якщо ялинка продається без бирки – то це є порушенням природоохоронного законодавства.
 
У передноворічний час для виявлення фактів незаконного вирубування хвойних дерев у лісових масивах області проводитимуться спеціальні рейди. У разі виявлення порушень винних буде притягнуто до відповідальності.
 
За одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу становить від 85 до 170 гривень. Окрім цього, порушник повинен буде сплатити завдані лісовому господарству збитки, які залежать від розміру дерева, від 189 до 1 753 гривень. Якщо ж громадянин зважиться придбати новорічну красуню без чипа, вищезазначені штрафи доведеться платити саме йому, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
В минулому році незаконно зрубані ялинки обходилися порушникам дещо дешевше. За майже сотню дерев нарахували понад 24 тисячі гривень штрафів та відшкодування збитків. Тож в середньому одна незаконно зрубана ялинка обійшлась у 250 гривень
 

Житомирська хвиля 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here