Home Місто За добу на Житомирщині гасили 70 пожеж в екосистемах

За добу на Житомирщині гасили 70 пожеж в екосистемах

196

Найближчими днями опадів не спостерігається і пожежі в екосистемах не припиняються!

Лише за минулу добу їх зафіксовано 70 в області, внаслідок чого вогнем пройдено більше 100 га території.

Горить і в лісових масивах, і на відкритих територіях.

03 квітня о 12:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Берестовець Коростенського району. Про це рятувальників сповістили селяни, які побачили густий стовп диму над населеним пунктом.

Від Коростенської пожежно-рятувальної частини до місця виклику – 25 хвилин їзди. По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику було встановлено, що горить суха трава, полум’я з якої перекинулось на 2 дерев’яні хати-пустки та сарай. Через суху та вітряну погоду вогонь досить швидко розповсюджувався, а за кілька метрів від осередку займання знаходились інші дерев’яні будівлі.

Силами бійців ДСНС о 13:15 пожежу локалізовано, а о 19:50 ліквідовано. Тривалий час вогнеборцям знадобився для розбирання зруйнованих полум’ям конструкцій та проливання їх водою. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 2 хати-пустки та покрівлю сараю.

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невідомою особою. Зі слів селян, вони бачили, як того дня хтось спалював суху траву поблизу згорівших будівель.

Також по області горить і сміття. Зокрема, учора в Бердичеві 2 відділення вогнеборців протягом трьох годин гасили займання 200 кв. м сміття на полігоні твердих відходів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here