Home Місто За 2 місяці поліція Житомирщини зафіксувала майже 100 адмінпорушень, які вчинили підлітки

За 2 місяці поліція Житомирщини зафіксувала майже 100 адмінпорушень, які вчинили підлітки

247

З початку 2020 року на Житомирщині поліція зафіксувала близько сотні адмінпорушень, які вчинили підлітки.

Найбільше з цієї кількості стосуються розпивання алкогольних напоїв чи куріння у громадських місцях, а також поява у нетверезому вигляді.  

– Уже у новому році працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували 89 правопорушень, учинених тінейджерами. Майже половина від кількості складених адміністративних правопорушень – це розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у публічних місцях чи поява там неповнолітніх у нетверезому вигляді. Понад 30 адмінпротоколів стосуються куріння підлітків у заборонених місцях. Серед інших – дрібні хуліганства та крадіжки тощо. Разом з тим більше 420 протоколів за неповних два місяці цього року ми склали на дорослих. За невиконання обов’язків по вихованню дітей (355 протоколів), доведення неповнолітніх до стану сп’яніння (54) та продаж дітям алкоголю чи тютюну (19), – повідомив заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

Днями у Житомирі були проведені рейди поблизу гуртожитків навчальних закладів. У дворі одного з них поліцейські виявили компанію юначок, які вживали алкоголь і розкурювали цигарки. Обставини правопорушення інспектори Житомирського ВП ГУНП задокументували. Про подію повідомлені батьки неповнолітніх дівчат, які разом запрошені до відділу поліції для складання адміністративних матеріалів.

Відтак правоохоронці закликають усіх дорослих громадян не ігнорувати протиправну поведінку підлітків у публічних місцях і реагувати адекватно до ситуації. Батькам же наголошують на сумліннішому ставленні до виховання дітей. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here