Home Місто З початку року на дорогах Житомирщини поліція виявила 82 нетверезих водіїв

З початку року на дорогах Житомирщини поліція виявила 82 нетверезих водіїв

176

Загалом з початку року на автошляхах області водії вчинили понад 3,5 тисячі порушень Правил дорожнього руху.

Найбільш поширеними є порушення правил користування ременями безпеки чи мотошоломами, перевищення встановлених обмежень швидкості руху або проїзд на заборонений сигнал світлофора, водіння транспортними засобами без такого права або після позбавлення такого права.

З початку року працівники секторів реагування ПП територіальних підрозділів ГУНП виявили на дорогах області 82 водія, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. І кожен з цих випадків ніс потенційну загрозу здоров’ю або й життю як самого керманича, так і оточуючих його людей.

Статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено покарання у вигляді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 200 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне упродовж року вчинення будь-якого з порушень, передбачених першою частиною цієї статті, матиме наслідком штраф у розмірі 20 400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

Третє таке порушення упродовж року уже каратиметься штрафом у розмірі 40 800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років, як і відмова від проходження огляду на стан сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here