Home Місто Юний житомирянин переміг в конкурсі присвяченому «Дням європейської спадщини»

Юний житомирянин переміг в конкурсі присвяченому «Дням європейської спадщини»

122

Діти та молодь відіграють значну роль у захисті культурної спадщини та є найціннішим джерелом творчих ідей у сфері культури. Однією з ключових ініціатив спільної програми Ради Європи та Європейської Комісії «Дні європейської спадщини»  став Тиждень творців європейської спадщини 2019 (European Heritage Makers Week, EHMW).

Діти 12-18 років з усієї Європи були запрошені дослідити спадщину, що їх оточує, і дати відповідь на просте питання «Що для вас означає європейська спадщина?». Юні дослідники з 13 країн-учасниць, з березня по травень 2019 р., стали послами спадщини. Вони написали розповіді про звичаї свого народу, казки та історичні пам’ятки. Тиждень творців європейської спадщини  став захоплюючим шансом показати світ очима дітей. Кожен з учасників сприяв розкриттю Днів європейської спадщини, демонструючи, що наша спадщина належить до майбутнього.

1 липня  2019 р. Європейська конкурсна комісія обрала 10 найбільш надихаючих  історій. Переможці незабаром отримають запрошення відвідати м. Страсбург у листопаді і познайомитися зі столицею Європи, а також поспілкуватися з своїми однолітками з інших країн, щоб дізнатися більше про їх культуру та спільні європейські цінності.

Переможцем  конкурсу від м. Житомира  став 14-річний Олександр Штільгойз, учень ліцею №25. У своїй роботі «Поезія – місток між століттями» він розповідає про козацькі часи  та спільну європейську спадщину.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here