Home Місто Як швидко прийти у форму після свят. 5 порад

Як швидко прийти у форму після свят. 5 порад

294

Для того, щоб швидко повернутися у форму після затяжних новорічно-різдвяних свят, потрібно допомогти організму очиститися, дещо змінивши "важкий" раціон.

На цьому наголошують дієтологи.

"Перший житомирський" зібрав декілька простих порад, як просто і ефективно скинути декілька кілограмів.

Їжте квашену капусту

Просто додавайте до кожного прийому їжі невеличку порцію квашеної капусти, зменшивши відповідно саму порцію їжі. Ще краще – починати день із квашеної капусти.

Квашена капуста має великий вміст вітаміну С, а також високий вміст органічних кислот, що без шкоди для організму пришвидшує травлення. Також цей продукт допомагає печінці позбутися токсинів алкоголю і прискорює їхнє виведення з організму.

Вінегрет або салат із буряка – на обід!

Це ще один спосіб почистити шлунок після святкових переїдань. Потрібно упродовж тижня замінити один прийом їжі зі звичних страв на вінегрет, заправлений оливковою або нерафінованої соняшниковою олією. Ще краще зменшити у складі салату кількість картоплі.

Буряк сприяє травленню, а також  містить багато бетаїну, який також сприятливо впливає на роботу печінки і допомагає їй швидше повернутися в норму після алкогольного марафону.

Білий чай та каркаде – замість шампанського і кави

Дієтологи рекомендують після свят взагалі відмовитися від алкоголю та … кави. Хоча б на декілька днів замінити каву білим чаєм. Він не тільки бадьорить, як кава, але й містить танін. За рахунок цього він покращує роботу нирок і допомагає організму позбутися зайвої рідини, рятуючи від важкості і набряклості.

Також чудові детокс-властивості має і каркаде, тому для різноманітності протягом дня чергуйте ці напої.

Йогурт у раціон

Додайте в раціон йогурт, кефір, але знежирені. Ідеально пити до кожного прийому їжі, рекомендують і на вечір за 2-3 години до сну. За рахунок кислот і корисних бактерій ці молочні продукти покращують роботу кишечника, а також сорбують токсини, зокрема і алкогольні.

Фрукти на ніч

Якщо після свят наніч хочеться чогось смачненького, рекомендують вживати грейпфрути та ананаси. Вони теж сприяють травленню, а відповідно і схудненню.

Для того, щоб процес схуднення і очищення організму був ефективнішим, потрібно до свого раціону додати декілька порцій фізичних вправ. "Перший житомирський" промоніторив качалки міста на ціни та актуальні пропозиції.

Читайте також: Спортзали Житомира – де скинути зайве після свят. Ціни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here