Home Місто Взимку на Житомирщині продовжують горіти торфовища

Взимку на Житомирщині продовжують горіти торфовища

235

У 9 районах Житомирщини упродовж 17 лютого горіли суха трава та торф. Якщо всі загоряння сухостою ліквідували ще вчора, то загоряння торфу продовжують гасити і 18 лютого з допомогою пожежної техніки та мотопомп.

Про це повідомляють пожежники.

"У Народницькому районі через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався в бік лісового масиву. З’ясувалося, що на відкритій території горить суха рослинність та чагарники на площі близько 3 га", – повідомляють рятувальники.

Подібні займання минулорічного сухостою також ліквідували в Овруцькому, Хорошівському, Житомирському, Коростенському, Ємільчинському районах області, а також в містах Бердичів та Олевськ. Там вогнем пройдено ще 11 га території.

До того ж, 17 лютого о 08:30 на полі, що поблизу с. Лумля Малинського району, виникло загоряння торфу на площі біля 0,4 га. Станом на сьогодні, 18 лютого, пожежу локалізовано, залишається горіння на площі 0,1 га. Триває ліквідація пожежі. До гасіння залучено 8 чоловік особового складу, 1 одиниця пожежної техніки та 2 мотопомпи, що беруть воду з р. Різня.

Наразі причини всіх пожеж встановлюються фахівцями.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here