Home Місто Вміст кишкової палички в річці Случ у Баранівському районі перевищує норми у...

Вміст кишкової палички в річці Случ у Баранівському районі перевищує норми у 48 разів

177

Обласним лабораторним центром, незважаючи на закінчення оздоровчого сезону, продовжується робота з вивчення якості води в річках Житомирщини.

Так, на поточному тижні відібрані для дослідження зразки води з річок Случ та Хомора в межах Баранівського та Новоград-Волинського районів. В результаті проведених досліджень встановлено, що за бактеріологічними показниками якість води не відповідає в усіх дев’яти контрольних точках, а особливо брудною виявилась вода в р.Случ в межах с.Рогачів Баранівського району. Кількість кишкової палички тут становить 240 000 в 1 л води при нормативному рівні не більше 5 000. Тобто, норма перевищена у 48 разів, що свідчить про наявність джерел фекального забруднення річки.

Дещо кращі справи за санітарно-хімічними показниками. Із дев’яти контрольних створів невідповідність води саннормам виявлена у трьох – р.Хомора на межі Житомирської та Хмельницької областей, р.Случ в м.Баранівці, р.Случ на водозаборі м.Новоград-Волинського.

Вода з р.Хомори, що надходить у Житомирську область виявилась найбільш забрудненою хімічними сполуками, внаслідок чого рівень розчиненого кисню нижчий норми у 2,5 рази, а рівні біологічного та хімічного споживання кисню вищі в середньому у 1,5 рази.

Про стан забруднення води в річках Хомора та Случ повідомлено органи місцевого самоврядування та виконавчої влади Баранівського та Новоград-Волинського районів.

Робота з моніторингу якості води в річках Житомирщини продовжується.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here