Home Місто 11 жителів Житомирщини втілять свою мрію завдяки програмі «Власний дім

11 жителів Житомирщини втілять свою мрію завдяки програмі «Власний дім

118

На Житомирщині програма «Власний дім» користується популярністю, адже тільки за 5 місяців 2019 року нею скористалися 20 сімей, хоча ще 3 роки тому така кількість людей зверталася за цілий рік.

Сім’ї із різних районів звертаються за пільговим кредитом, адже відсоткова ставка складає всього 3% і це значно менше, ніж брати кошти у банку.

Так, сім’я Стецюків придбала будинок у с. Мотовилівка Любарського району та сплачує 1600 грн на місяць. Родині погодили кредит у розмірі 200 тис. грн на 15 років у минулому році.

«Я брав кошти на купівлю будинку у минулому році. Кошти виплатили, будинок придбав і вже закінчую ремонт. Про програму почув від друзів, які теж нею скористалися. Я вважаю, що це дуже вигідні умови. До цього я проживав зі своєю родиною у батьків і, звісно, ми мріяли про власне житло. Зарплата не велика, одразу всю суму зібрати важко і довго, а якщо брати кошти у банку, то нараховуватимуться великі відсотки. Кредитні кошти я взяв на 15 років, але планую виплатити швидше», – розповідає Сергій Стецюк.

Загалом із початку року програмою пільгового кредитування скористалися 20 сімей, а за останні 3 роки – 90.

Відповідно до програми підтримки, кредит можна отримати на будівництво, придбання чи реконструкцію житла на пільгових умовах – під 3% річних терміном від 20 до 30 років.

Для цього потрібно проживати і працювати у сільській місцевості.

Розмір кредиту:

– до 300 тисяч гривень – для спорудження нового житлового будинку,

– до 200 тисяч гривень – для придбання житла,

– до 150 тисяч гривень – для реконструкції (ремонту) житлового будинку або добудови житлового об’єкта незавершеного будівництва,

– до 50 тисяч гривень – для спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій. 

На програму у 2019 році передбачено 5,8 млн грн з державного та обласного бюджетів.

Довідково. Діюча програма «Власний дім» не поширюється на діючих військовослужбовців, тому вони не можуть стати учасниками та взяти довгостроковий пільговий кредит за державні кошти. Для них діє програма №870 від 21.12.2017 «Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here