Home Місто Вчені зможуть видозмінити Сонячну систему у разі катастрофи

Вчені зможуть видозмінити Сонячну систему у разі катастрофи

195
Після того, як минулого тижня гігантський астероїд 2005 YU55 пролетів повз Землю так і не зачепивши її поверхню і не спровокувавши катаклізмів на планеті, вчені почали розробляти технологія, які здатні захистити усіх в разі зіткнення.
 
Вчені з усього світу вже шукають способи захисту від такого роду погроз на майбутнє, – мовляв, те, що нам пощастило одного разу, зовсім не означає, що всі астероїди будуть прилітати мимо.

"Рано чи пізно один з них обов’язково вріжеться в Землю. Питання лише в тому – коли. І чи зможемо ми як то запобігти загибелі всього живого", – констатують науковці.

Варто відзначити, що ще задовго до зближення астроіда 2005 YU55 із Землею, учені з’ясували, що він не становить для нашої планети ніякої загрози ні зараз, ні в майбутньому, однак за ним ведеться постійне спостереження.

"Ми не можемо просто сидіти і чекати, що нас зачепить астероїд", – сказав колишній астронавт Расті Швайкарт, голова Фундації B612, яка була заснована для запобігання катастроф, пов’язаних з астероїдами.

"У нас є як технічна, так і фізична можливість захистити нашу планету від можливого згубного впливу астероїдів. Ми навіть зможемо трохи видозмінити нашу Сонячну систему і врятувати людство від астероїдних катастроф, допомагаючи людству вижити", – додав він.

Водночас, експерти вважають за краще відстежувати всі небезпечні космічні об’єкти, зокрема астероїди, які періодично зближуються з нашою планетою, щоб уникнути долі динозаврів.

На сьогоднішній день у розпорядженні фахівців є кілька різноманітних технік для віддалення астероїдів-вбивць від Землі.

Американське космічне агентство опублікувало відео, на якому можна переглянути, як працює одна з таких технологій.
 

ТСН.ua 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here