Home Місто Вчені стверджують, що стрес може бути заразним

Вчені стверджують, що стрес може бути заразним

106
Дослідники з гавайського університету дійшли висновку, що пасивний стрес може бути заразним для оточуючих, як інфекційне захворювання, пише La Repubblica.
 
Вчені стверджують, що стрес передається організму безпосередньо від того, хто перебуває поруч з вами, точно так само, як застуда. "Яким би не здавалося надмірним це порівняння, саме так все і відбувається. Колеги по роботі з їх скаргами, незадоволені родичі, діти, що переживають через іспит, – все це впливає на настрій, а значить, зачіпає безпосередньо вашу нервову систему і психіку", – пише видання.
 
Однак автори відзначають, що мова йде про пасивний стрес, і результати досліджень підтверджують його небезпеку. "Стрес поводить себе, як хвороба: є первинний носій, і він інфікує інших, які тримають стрес в собі доти, поки він не вибухне, заражаючи оточуючих", – йдеться в статті.
 
Найчастіше цей феномен уражає жінок – імовірно, тому, що жінка емоційно більш сприйнятлива до страждань інших. Проблема полягає в тому, що якщо негативні емоції доводиться переживати неодноразово, то вони присипляють здатність до опору і змушують заражену особистість сприймати їх як свої власні.
 
Нагадаємо, раніше вчені озвучили теорію про те, що депресія може бути корисна для людини.
 

Корреспондент.net 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here