Home Місто Вчені пов’язали розмір мозку людини з кількістю френдів у Facebook

Вчені пов\’язали розмір мозку людини з кількістю френдів у Facebook

107

Чим більше френдів у людини в соціальній мережі, тим більше сірої речовини міститься в чотирьох ділянках її мозку.

Дослідники з Університетського коледжу Лондона виявили прямий зв’язок між кількістю віртуальних друзів у Facebook і обсягом сірої речовини в деяких ділянках мозку людини.
Вчені з’ясували, що чим більше френдів у людини в соціальній мережі, тим більше сірої речовини міститься в чотирьох ділянках її мозку.

У першому дослідженні брало участь 126 людей, потім результати були перевірені ще на 40 добровольцях. У третьому експерименті вчені детальніше вивчили дані 65 осіб, у тому числі опитали їх про кількість реальних друзів.

У ході дослідження було встановлено, що і кількість віртуальних друзів, і кількість реальних впливає на розмір однієї і тієї ж ділянки мозку – мигдалеподібного тіла. Вважається, що вона відповідає за формування і запам’ятовування емоцій.

Однак вплив ще на три ділянки мозку робить тільки кількість віртуальних друзів. З цього дослідники роблять припущення, що різні ділянки мозку людини відповідають за різні способи комунікації.

Разом з тим, Герейнт Різ, один з дослідників, відзначає, що більше – не завжди означає краще.

За його словами, існують приклади, коли велика кількість сірої речовини в деяких ділянках мозку пов’язана з нездатністю сконцентруватися на якомусь завданні.

Середній вік добровольців, які брали участь у дослідженні, становить 23 роки. У них, в середньому, по 300 віртуальних друзів у Facebook, а у деяких кількість френдів досягає 1000 людей.


Дослідники тепер мають намір виявити причини такого впливу соціальних мереж на кількість сірої речовини в мозку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here