Home Місто В Житомирській області відкривається сезон полювання.

В Житомирській області відкривається сезон полювання.

148

На території Житомирської області з 6 серпня 2011року відкривається сезон полювання на пернату дичину. Днями полювання є субота та неділя. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей а – 3; качок – 5; лисок – 6; норців великих – 2; курочок водяних – 4; пастушків – 3, куликів – 10, голубів – 10, перепілок – 15.

Як попереджає Державна екологічна інспекція в Житомирській області, особи, винні у незаконному полюванні, відповідатимуть  згідно до  чинного законодавства України. За порушення правил полювання особи можуть притягуватися до адміністративної відповідальності. Це тягне за собою накладення штрафу на громадян від 102 грн. до 1020грн. ,  на посадових осіб – від 510 грн. до 1530 грн.

Більш жорсткіше покарання чекає на тих, хто заподіє істотну шкоду, а також за незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України. В цих випадках порушники сплачуватимуть значні суми штрафів або їм загрожують громадські роботи чи позбавлення або обмеження волі.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here