Home Місто В Житомирі зробили унікальну операцію на серці

В Житомирі зробили унікальну операцію на серці

134

Унікальну операцію вперше в області зробили молоді хірурги кардіо-аритмологічного центру обласної клінічної лікарні імені Гербчевського і врятували життя безнадійно хворій жінці з інфарктом міокарда.

Пані надія хворіє серцем вже давно,до обласної лікарні її привезли на обстеження – підтвердити інфаркт міокарда. Ангіограф-апарат, що працює тут вже майже 2 роки, показав, що основна судина, котра постачає кров до серця, звужена на 98%.
 
Майже  два роки хірурги тут ставлять стенди – і розширюють та зміцнюють різні судини, і так рятують від ампутації різні органи. Вирішили  врятувати і серце, і – вдалося. На другий день операції хвора вже ходила.
Вартість використання обладнання і стенту – 28 тисяч гривень. Все обійшлося державним коштом – хвора не платила нічого.
 
В нашій області щороку інфаркт вражає приблизно 900 чоловік. Майже в 500 починає хворіти серце і потрібна сучасна діагностика. Діагностувати, призупинити інфаркт можна на ангіографі. На жаль,  про це мало хто знає. Медики кажуть: якби люди з хворим серцем вчасно звертались до лікаря – сумну статистику, де серцево-судинні хвороби дають найвищу смертність – можна було б поліпшити.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here