Home Місто В Житомирі у лікарні встановили автономне газове опалення

В Житомирі у лікарні встановили автономне газове опалення

120
В обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відкрито автономну дахову газову котельню. 
 
Головний лікар закладу Михайло Борщівський повідомив, що нова котельня забезпечить опалення лікувальних корпусів №№ 1, 2, 4, а також обласної медичної бібліотеки. Очікувана економія після введення в експлуатацію нової газової котельні складе 2862,9 тис. грн. за опалювальний сезон. Будівництво окупиться менше ніж за один рік. 
 
За його словами, вивільнені кошти можуть бути використані для поліпшення надання медичної допомоги громадянам: придбання реактивів для лабораторних досліджень, витратних матеріалів, медичного обладнання та апаратури тощо, що в умовах обмеженого фінансування лікувально-профілактичних закладів особливо важливо, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації. 
 
Крім того, наявність автономного опалення дозволить більш гнучко регулювати температурний режим у закладі з урахуванням фактичної зовнішньої температури повітря і уникати ситуацій, які нерідко мали місце в минулому, коли в лікарняних палатах було або холодно, або, навпаки, надто жарко. 
 
Це вже друга газова котельня, що забезпечує опалення корпусів і приміщень обласної клінічної лікарні. Перша була побудована у 2003 році і взяла на себе опалення приміщень старої поліклініки, лабораторного корпусу, лікувального корпусу № 3, адміністративного корпусу з харчоблоком, приміщення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, гаражів лікарні і нової консультативно-діагностичної поліклініки. 

Таким чином, лікарню повністю переведено на автономне газове опалення. 
 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here