Home Місто В Україні призупинили видачу внутрішніх паспортів

В Україні призупинили видачу внутрішніх паспортів

133

Україні виникла проблема з видачею внутрішніх паспортів. У МВС пообіцяли вирішити питання через кілька днів.

Як пояснили у відомстві, проблема пов’язана з формальностями – Управління з реєстрації фізичних осіб, яке донедавна було в складі міністерства і контролювало видачу документів, зараз переходить в Держміграційну службу, повідомляє ТСН з посиланням на "Сегодня".

"Зараз всі документи, в тому числі і бланки паспортів, передаються в Держміграційну службу. Це окрема державна структура, яка буде займатися цими питаннями. Проблема буде вирішена протягом двох днів", – розповів журналістам речник міністерства Володимир Поліщук.

За даними МВС, уже без затримок видаються паспорти в 16 областях, з рештою поки складно. Але в Держміграційній службі запевнили, що паспортисти незаконно відмовляють людям у прийомі документів.

"Те, що у громадянки відмовилися приймати документи на отримання паспорта, – це порушення закону, ми з’ясуємо, чому так сталося. Швидше за все, ЖЕКи просто не хочуть накопичувати собі роботу", – пояснила перший заступник Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ Тетяна Нікітіна.

За її словами, дефіциту бланків немає, просто в ці дні йде їх передача, і у найближчі дні паспорти почнуть видавати по всій країні. Нагадаємо, також в Києві панує ажіотаж з видачею закордонних паспортів – утім, це сезонне явище. У Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів в Бортничах люди займають черги з 5-ї години ранку. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here