Home Місто В Україні буде чотири карантинні зони – у червоній діти навчатимуться дистанційно

В Україні буде чотири карантинні зони – у червоній діти навчатимуться дистанційно

262

Із 1 серпня в Україні з’явиться чотири зони карантину: зелена, жовта, помаранчева та червона. Зонування проводитимуть кожні 5 днів за допомогою програми.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов:

"Рахує все це відповідна програма. Якщо п’ять днів поспіль ми спостерігаємо порушення одного з показників, тоді ухвалюється рішення щодо переведення регіону в ту чи іншу зону. Перегляд відбуватиметься кожні п’ять днів".

Рішення стосовно віднесення території до певної із зон прийматимуть навіть на рівні району чи міста. Наприклад, навіть у переважно "червоній" області, можуть бути окремі "зелені" населені пункти.

Карантинні обмеження діятимуть у всіх зонах, у "зеленій" в тому числі, хоч і найменші.

Зелена зона – це загально обов’язкові вимоги, які сьогодні є: не можна заходити у громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, потрібно мити руки й обробляти їх антисептиком, і одна людина на 5 квадратних метрів.

Жовта – це "буферна зона", яка не дуже відрізняється від "зеленої" за обмеженнями, але стає попереджувальною. У цьому періоді заборонено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи.

Помаранчева зона зона поміркованого карантину з певними послабеннями.

Найбільші обмеження стосуватимуться червоної зони. Тут діти навчатимуться дистанційно.

"У червоній зоні найсуворіші карантинні обмеження. Саме там буде діяти дистанційне навчання у школах", – розповів Максим Степанов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here