Home Місто В Олевському районі на весіллі отруїлись 14 гостей

В Олевському районі на весіллі отруїлись 14 гостей

136

12 серпня 2019 року серед мешканців сіл Кишин та Стовпинка Олевського району, які 10-11.08.2019 року були присутніми на весіллі в кафе «Магнат», розташованого в с.Соснівка, Олевського району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції.

Всього постраждало 14 осіб, всі дорослі. 9 хворих проліковано в інфекційному відділенні Олевської центральної районної лікарні, 5 – амбулаторно. Всі хворі в задовільному стані виписані з лікарні з заключним діагнозом: «Сальмонельоз».

З метою локалізації та ліквідації спалаху Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області сумісно з Державною установою «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснено комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. Діяльність кафе тимчасово призупинена.

За результатами бакдосліджень та бакобстежень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений у 9 хворих, є сальмонела ентерітідіс.

За підсумками епідрозслідування основною причиною спалаху стало: порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, не дотримання правил особистої гігієни працівниками кафе, порушення поточності виробничих процесів, умов обробки сирої продукції, технології приготування страв, правил зберігання сирої та готової продукції, транспортування харчових продуктів, умов миття кухонного та столового посуду, відсутність відповідної документації на продовольчу сировину, допуск до реалізації продуктів харчування домашнього виготовлення.

Станом на 20.08.2019 протиепідемічні заходи у вогнищі завершені, спалах локалізовано і ліквідовано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here