Home Місто В ОДА закликають жителів Житомирщини не реагувати на фейкову інформацію щодо укрупнення...

В ОДА закликають жителів Житомирщини не реагувати на фейкову інформацію щодо укрупнення діючих ОТГ

200

 У соціальних мережах від жителів Житомирської області піднімається хвиля обурень про те, що управління адміністративно-територіального устрою та організаційної роботи Житомирської ОДА нібито не доводить до відома громадськість про етапи формування Перспективного плану.


Згідно з робочим планом, на наступному тижні передбачається проведення зібрання міжвідомчої регіональної робочої групи з розроблення пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Житомирської області, де планують завершити роботу над змінами до проєкту Перспективного плану формування територій ОТГ, яким визначено охоплення громадами 100% територій області. Після засідання робочої групи проєкт змін буде подано на розгляд Кабміну до 10 грудня.

Окрім того, було розроблено та направлено до уряду інтерактивну карту із нанесенням на неї існуючих та проєктних інфраструктурних об’єктів області (шкіл, ДНЗ, закладів охорони здоров’я, ЦНАПів тощо).

Голова ОДА Віталій Бунечко наголошує на тому, що розширення територій діючих ОТГ на Житомирщині за рахунок інших громад не планується. Він відмітив, що жителям об’єднаних територіальних громад необхідно не піддаватися на провокації осіб, які свідомо розповсюджують брехливу і оманливу інформацію.

«На сьогодні майже завершена робота із внесення змін до проєкту Перспективного плану формування територій громад області. Плануємо охопити громадами 100% території Житомирщини. Але разом з тим, ми отримуємо звернення від громад про нібито примусове приєднання до більших, існуючих громад. Запевняю, ця інформація не відповідає дійсності. Перед нами стоїть завдання приєднати лише ті населені пункти, які ще не увійшли до жодної із громад», – стверджує Віталій Бунечко.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here