Home Місто В Криму згоріло п’ять гектарів Нікітського ботсаду

В Криму згоріло п’ять гектарів Нікітського ботсаду

129

У Нікітському ботанічному саду в Криму 31 серпня сталася пожежа на площі 5 гектарів. Масштабну пожежу гасили протягом семи годин. До гасіння долучились понад 250 співробітників МНС, МВС та Міноборони.

Як повідомила прес-служба МНС, в неділю опівдні надійшло повідомлення про займання трави у районі Нікітського ботанічного саду, що знаходиться на території Масандрівської селищної ради.

Рятувальники, прибувши на місце пожежі, встановили, що на двох ділянках горить трава та інші рослини на площі приблизно 1,5 га. Через сильний береговий вітер вогонь швидко розповсюджувався, гасіння пожежі ускладнював гірський рельєф місцевості.

О 14.00 в районі с. Нікіта було виявлено ще одне джерело займання площею близько 1,5 га. До місця пожежі додатково було направлено 4 пожежні відділення м. Алупка, одне відділення смт Гаспра та 100 пожежників.

О 16.00 загальна площа пожежі вже становила приблизно 5 га. О 16.17 пожежа була локалізована, о 19.30 – ліквідована.

Усього на пожежі працювало 143 особи особового складу МНС України в АР Крим, 30 осіб внутрішніх військ, 20 співробітників МВС, 50 осіб берегової охорони Міноборони України, 9 працівників комунальних служб, 4 екіпажі ДАІ. Був задіяний гелікоптер МІ-8 МНС України. 

Попередня причина загоряння – необережне поводження з вогнем. На місті пожежі організовано постійний моніторинг за територією.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here