Home Місто В Чуднівському районі діти знайшли артснаряд

В Чуднівському районі діти знайшли артснаряд

106

12 вересня група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила вибухонебезпечний предмет часів минулих війн, виявлений поблизу смт Іванопіль Чуднівського району.

Дітвора бавилася на околиці населеного пункту. Там колись знаходились корівники. Малеча помітила, що з-під трави видніється підозрілий предмет. Діти не наважились чіпати знахідку, адже злякались, що це може бути бомба. Повернувшись додому вони розказали батькам, що відшукали невідомий предмет. Дорослі пішли перевірити місце виявлення знахідки і коли пересвідчились, що це підозрілий предмет, зателефонували за номером «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулих війн. Знищено боєприпаси на полігоні шляхом підриву.

Рятувальники Житомирщини наголошують! Якщо ви знайшли підозрілий –  повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де ви помітили небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет. Саме тому пересічному громадянину не слід випробовувати свою вдачу!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here