Home Місто В Баранівському районі масово гине риба у річці Случ

В Баранівському районі масово гине риба у річці Случ

215

Сьогодні, 12 квітня близько 8 годину ранку біля пропускної греблі в 

м. Баранівка на р.Случ зі сторони смт. Першотравенськ було зафіксовано масову загибель живих водних ресурсів, зокрема: сом, лящ, короп, плітка, окунь та ін. 

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Національної поліції, представниками органів місцевого самоврядування та органів влади проводяться заходи щодо порятунку риби, встановлення причин її загибелі та усунення негативних наслідків. 

В ході заходів спеціалістами Держекоінспекції Поліського округу разом зі спеціалістами Держпродспоживслужби було відібрано проби води з річки Случ в місці загибелі риби та вилучено для дослідження зразки загиблої риби. 

Проби води були доставлені до відділу Інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу, а зразки риби до Житомирської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для з’ясування причин загибелі. 

Державною екологічною інспекцією систематично проводяться заходи по обстеженню річок Хомора та Случ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here