Home Місто Українцям через карантин доведеться святкувати Великдень вдома

Українцям через карантин доведеться святкувати Великдень вдома

346

Церкви мають провести богослужіння онлайн або обмежити кількість прихожан.Також біля храмів та церков будуть розміщені патрулі, які у разі скупчення великої кількості людей мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно.

Проєкт президента "Великдень вдома" передбачає можливість відствяткувати релігійне свято вдома та не відвідувати службу у церкві. Зеленський обговорив це із главами церков та на селекторі із головами ОДА 25 березня.

Як відреагували церкви – читайте далі.

«Священний Синод Православної Церкви України ухвалюватиме відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян, зокрема, про порядок звершення богослужінь в ці дні, в міру наближення відповідного часу… Рішення буде ухвалене вчасно, з урахуванням обставин, які швидко змінюються, рішень інших Помісних Православних Церков та у взаємодії з державою. Закликаємо всіх у надії на Боже милосердя продовжувати свої молитви до Господа про подолання згубної пошесті та її наслідків», – ідеться в повідомленні Православної церкви України.

«У неділю Пасхи служити, по змозі, надворі. Не робити процесій – ні в храмі, ні довкола храму. Якщо владики вважатимуть за можливе, відповідно до санітарних норм певної країни, служити в храмі, то в ньому мають перебувають лише священнослужителі та співці. Усі інші повинні залишитися надворі. При цьому їм треба забезпечити можливість брати участь у богослужіннях, слухаючи відправи через гучномовці або переглядаючи їх на екранах. Слід просити людей не скупчуватися, а перебувати на встановленій санітарними нормами відстані», – рекомендує предстоятель УГКЦ Святослав.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here