Home Місто Українців найчастіше вбивають хвороби серця

Українців найчастіше вбивають хвороби серця

192

Дві третини усіх зареєстрованих в Україні смертей пов’язані з хворобами серця. Одна з причин таких високих цифр – українці йдуть до лікарів надто пізно. 

Минулого року від хвороб серця в Україні померли майже півмільйона людей – це дві третини усіх зареєстрованих смертей.

Найпоширенішими хворобами в Україні є бронхіт, застуда та астма – ними в 2010 році хворіли 14,5 млн людей. Також в українців поширені хвороби серця, 21,5% людей звернулися до лікарів з хворобами сечостатевої системи, а також 6% з хворобами нервів, пише видання "Сегодня".

Така тенденція зберігається вже багато років – але цифри з кожним роком серйозніші. Якщо в 1992 році виявили 1,4 млн серцево-судинних захворювань, то минулого року – майже 2,4 млн. При цьому померли в 2010 році 14,6 тис. людей – від інфекцій і паразитарних хвороб, 19,5 тис. – від хвороб органів дихання, близько 89 тис. – від онкології і аж 465 тис. через проблеми з серцем – це майже 67% усіх смертей.

"Практично у всьому світі перше місце займають серцево-судинні захворювання. Хіба що в бідніших країнах – Південно-Східної Азії, Африки – на перше місце виходять інфекційні та паразитарні", – заявив головний імунолог Києва Олег Назар. Дійсно, за даними ВООЗ, кожна п’ята смерть у світі трапляється від інсульту та ішемічної хвороби серця. Правда, 67% у нас і 20% у світі – різні цифри.

Одна з причин таких високих цифр – українці йдуть до лікарів надто пізно. "Причому, "неспішність" властива навіть високопоставленим людям, в яких немає проблем з фінансами: багато хто з них звертається до лікарів надто пізно. Говорять: "Часу не було", – нарікає глава приватної клініки, а колись керівник здравниці "Феофанія", Ростислав Валіхновський.

За матеріалами ТСН.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here