Home Місто Учені розповіли про дієту, яка подовжує життя

Учені розповіли про дієту, яка подовжує життя

168
Завдяки середземноморській дієті італійці, французи, іспанці, греки та мальтійці живуть довго і щасливо тому, що їх раціон складається з найкорисніших продуктів. 
 
Команда вчених з університету Гетеборга у Швеції з’ясувала, як подібний спосіб життя може допомогти тим, хто ніколи не дотримувався таких принципів харчування, повідомляє ТСН.ua. 
 
В основі середземноморської дієти – морепродукти, необроблені зернові, фрукти, овочі, оливкова олія. У ній практично відсутні такі продукти, як молоко і м’ясо, які містять велику кількість насичених жирів. 
 
Такий раціон допомагає боротися з раком, хворобами серця і уповільнює процеси старіння, оскільки в рибі, цільнозернових, фруктах, овочах і оливковій олії міститься велика кількість антиоксидантів і мононенасичених жирів. 
 
Протягом 30 років учені аналізували статистику і наразі доповіли, що в середньому пенсіонери прожили на 2-3 роки довше, ніж їх ровесники. Крім того, їм вдалося довести, що з 20% ймовірністю, через 8 років, люди, які прийняли рішення змінити стиль харчування, будуть все ще живі. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here