Home Місто У Житомирській області за добу виникло вісім загорянь сухої трави

У Житомирській області за добу виникло вісім загорянь сухої трави

148

 За останню добу на Житомирщині виникло вісім загорянь сухої трави загальною площею  13га. Горіння відбувалось на землях запасу сільських рад, місцевих громад і на відкритій території.

Зокрема, 21 серпня о 16:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання в селі Мала Зубівщина Коростенського району. На місці події встановлено, що на відкритій території горить суха трава та чагарники. Вогонь вже дійшов до приватних житлових будинків. До прибуття бійців ДСНС громадяни намагалися загасити суху рослинність підручними засобами, проте їм це не вдалося. Силами рятувальників пожежу площею в 2 га вдалося оперативно ліквідувати о 17:22. Вогнеборці не допустили поширення загоряння на оселі.

Крім того, рятувальники виїжджали на гасіння сухої рослинності поблизу с. Глибочиця Житомирського району. Про загоранні сповістили місцеві жителі. З’ясувалося, що горіння відбувається біля дороги та наближається в сторону житлового сектору. Використовуючи воду з пожежного автомобіля рятувальники почали відбивати вогонь від будівель. Мешканці також допомагали гасити полум’я підручними засобами. Завдяки злагодженій роботі вдалося запобігти збільшенню масштабів загоряння та оперативно загасили палаючий сухостій на площі 2 га.


Також упродовж минулої доби рятувальники області гасили сміття в Бердичівському, Коростенському, Новоград-Волинському районах та в м.Малин.


Закликаємо населення не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та кидати недопалки чи сірники у траву. Під час відпочинку на природі, необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю.

У ДСНС України у Житомирській області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here