Home Місто У Житомирській області скоротився рівень безробіття населення, – центр зайнятості

У Житомирській області скоротився рівень безробіття населення, – центр зайнятості

181

 На ринку праці Житомирщини – позитивні зміни. У порівнянні з минулим роком в області спостерігається скорочення рівня безробіття та збільшення кількості зайнятого населення. Так, за останніми статистичними даними майже 494 тис. жителів області мають офіційну зайнятість, а рівень безробіття, що визначається за методологією Міжнародної організації праці, складає 10,5% економічно активного населення у віці 15-70 років.

Такі дані в.о.директора обласного центру зайнятості Галина Корінна озвучила  під час наради керівників структурних підрозділів 21 серпня. Вона підсумувала діяльність обласної служби зайнятості за 7 місяців 2019 року, виокремила успішні результати й назвала проблеми. 

«Цього року з допомогою фахівців служби зайнятості були забезпечені роботою понад 19000 жителів нашої області. Причому, майже дві третини з них повернулись до праці впродовж першого тижня після звернення. Приємно, що нам довіряє все більша кількість роботодавців Житомирщини. Маємо на сьогодні вже понад 5300 партнерів у працевлаштуванні безробітних» – сказала Г.Корінна.


Вона зазначила, що завдяки оперативному пошуку вакансій для нових клієнтів та впровадженому цьогоріч інституту кар’єрного радника, ситуація на ринку праці області залишається стабільною. Кількість безробітних є сталою відносно минулого року: близько 14400 осіб, зареєстрованих на 1 серпня. Натомість кількість вакансій збільшилась на дві сотні, всього на початок цьогорічного серпня було 3548 пропозицій роботи. 


Разом з тим, Наталія Гончарук, начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню, констатувала уповільнення темпів забезпечення роботою жителів області. Серед основних причин вона назвала вивільнення у зв’язку з реформуванням працівників держустанов та медицини, працевлаштування яких ускладнене відсутністю для них необхідних вакансій, зменшення попиту на робочу силу бюджетоутворюючими підприємствами, зокрема лісового та сільського господарства, відсутність вакантних місць з належним рівнем заробітної плати для значної кількості безробітних з числа військовослужбовців, учасників АТО (ООС) та ін.


Заступник начальника управління Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Тетяна Цільора, запрошена на нараду, розповіла про ситуацію з тіньовою зайнятістю в області та заходи, які вживаються для легалізації трудових відносин. За даними Держкомстату, «в тіні» на Житомирщині працюють понад 132 тис. осіб. Зусиллями органів влади та рейдів, проведених робочими групами, які діють в кожному районі, за 7 місяців нинішнього року вдалося легалізували працю майже 5700 робітників. Між іншим, ефективність діяльності таких робочих груп є одним з показників рейтингової оцінки діяльності райдержадміністрацій. Вагоміші результати з детінізації зайнятості давали б перевірки інспекторів Держпраці, однак вони поки призупинені.

Відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here