Home Різне У Житомирській області починають щеплення вакциною Pfizer у будинках для літніх

У Житомирській області починають щеплення вакциною Pfizer у будинках для літніх

324

Із 19 квітня на Житомирщині стартує щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

Першими вакцинують літніх людей та працівників із Бердичівського та Житомирського геріатричних пансіонатів. У цих двох закладах планують вакцинувати 156 осіб.

Про це повідомили в ОДА:

"Мобільна бригада №2 отримала 12 флаконів, якими буде вакциновано 72 особи у Бердичівському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради. Мобільна бригада №4 – 14 флаконів для щеплення 84 осіб у Житомирському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради (с.Іванівка)".

До області вже надійшло 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Всього очікують 4680 доз у рамках першої поставки до України.

В ОДА запевняють, що на складі вакцина зберігається у спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин.

Першочергово вакциною Pfizer будуть щеплювати персонал та жителів будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників.

За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії.

Нагадаємо, 16 квітня МОЗ скасувало позачергову вакцинацію публічних осіб.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли всі охочі зможуть вакцинуватися від Covid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here