Home Місто У Житомирі посадять унікальні реліктові дерева

У Житомирі посадять унікальні реліктові дерева

130

Унікальні реліктові дерева можуть незабаром прикрасити міста Житомирщини. Йдеться про гінкго, вирощуванням якого зацікавились в Баранівському лісгоспі.

Два роки тому ці незвичні для нашого регіону дерева висадили на 15 сотках спеціальної шкілки і тепер спостерігають, як вони приживаються, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Гінкго, що є далеким пращуром сосни і ялини, сьогодні вціліли в Китаї та Японії. Дерево це досить довговічне. Окремі його екземпляри живуть 2000 років, підіймаючись за цей час у висоту до 40 метрів, при товщині стовбура 1 метр.
 
Лісівники кажуть, що це дерево дуже перспективне для озеленення міст. Воно чудово витримує умови промислової загазованості, невибагливе до ґрунтів, стійке до захворювань, майже не пошкоджується комахами.
Цікаво, що в Японії і Китаї насіння гінкго вважають делікатесом і розводять як плодове дерево. Використовують гінкго і в медицині. Дерево це є пам’яткою природи світового значення і занесене до Червоної книги.
 
В теплицях Баранівського лісництва підростає близько 400 саджанців гінкго, які наступної весни буде висаджено у відкритий ґрунт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here