Home Місто У Житомирі пенсіонерка розтопити піч і ледь не спалила будинок

У Житомирі пенсіонерка розтопити піч і ледь не спалила будинок

153
 15 липня о 17:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання у приватному секторі Богунського району Житомира, у будинку, де мешкає бабуся 1925 р. н.


На місце події було спрямовано 2 відділення рятувальників. По їх прибуттю з’ясувалося, що в оселі зайнялися складені на дерев’яній підлозі впритул до печі дрова. Бабуся намагалася самотужки розтопити піч і, очевидно, жарина випала і мало не спричинила пожежу в будинку. Нічого не підозрюючи, жінка відпочивала в іншій кімнаті, а дим помітив сусід, який проходив повз будинок. Він вивів господиню на свіже повітря та викликав рятувальників.


Вже о 17:59 пожежа була ліквідована. Вогнем знищено 2 кв. м підлоги та пошкоджено піч. Потерпілій стало легше і від медичної допомоги бабуся відмовилася.


Ще одна пожежа сталася у с. Партизанське Новоград-Волинського району. Там бійці ДСНС загасили пожежу у літній кухні, де, за попередньою інформацією, від пічного опалення загорівся дах на площі 15 кв. м. Вдалося відбити полум’я від розташованого впритул житлового будинку та врятувати будівлю.


Аби запобігти подібним випадкам, рятувальники нагадують, що використовуючи у побуті пічне опалення, слід захистити металевим листом дерев’яну підлогу перед топковим отвором та потурбуватися про справність печей (залагодити тріщини, перевірити наявність протипожежної розділки в місці проходження димаря через дерев’яні конструкції перекриття, своєчасно трусити сажу та не допускати перенакалу печей).

У ДСНС України у Житомирській області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here