Home Місто У Житомирі арештували майно керівника комунального підприємства, якого обвинувачують у...

У Житомирі арештували майно керівника комунального підприємства, якого обвинувачують у розтраті майже 268 тис грн

133

 У понеділок, 25 березня 2019 року, прокуратурою Житомирської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 та ч. 3 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб та повторно).

Як повідомлялося раніше, під час досудового розслідування установлено, що внаслідок умисних протиправних дій керівника комунального підприємства з тепло постачання м. Житомира, який діяв за попередньою змовою з іншими особами, при підготовці та проведенні конкурсних торгів із закупівлі окремих товарів протягом 2015-2016 років, територіальній громаді міста завдано майнової шкоди на загальну суму майже 268 тис грн.

Прокуратурою області, з метою забезпечення подальшого відшкодування завданої шкоди, подано клопотання про накладення арешту на земельну ділянку, яка перебуває у власності обвинуваченого, а також на автомобіль MITSUBISHI, яке ухвалою суду задоволено у повному обсязі.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі УСБУ в області, прокуратура області здійснювала процесуальне керівництво.


Справу розглядатиме Корольовський суд м. Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.


У разі доведення вини обвинуваченого йому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here