Home Місто У центрі вертебрології та реабілітації в Житомирі вже пройшли лікування майже...

У центрі вертебрології та реабілітації в Житомирі вже пройшли лікування майже 1700 пацієнтів

874

 Після відкриття оновленого Центру вертебрології та реабілітації на Житомирщині тут пройшли лікування 1698 пацієнтів, з яких 156 – учасників бойових дій.


Про це повідомляє головний лікар центру Олександр Торбас.

«На сьогодні у нас вже пройшли реабілітацію 1698 пацієнтів. Центр працює на повну потужність щодня. Так, на сьогодні у нас 108 людей. Маємо черги на фізичну реабілітацію, але вони невеликі, адже даємо людям можливість самостійно обрати зручний час, коли вони зможуть пройти лікування», – розповідає Олександр Торбас.

Крім лікування, 1130 пацієнтів отримали консультації спеціалістів.

За словами головного лікаря, найпопулярнішим у центрі залишається водолікування – після реконструкції центр має можливість надавати пацієнтам до 100 різних ванн на день, тоді як раніше було не більше 25-ти.

Тут є хвойні ванни, бішарові ванни, морські ванни, вихрові ванни для кінцівок, підводний душ – масаж, підводне витягування хребта, душ Шарко та ін.

Надають у центрі весь набір електропроцедур: електрофорез, лазерна терапія, КВЧ-терапія, магнітотерапія, дарсонвалізація тощо.


Пацієнти мають змогу пройти фізичну, медичну та психологічну реабілітацію. При цьому можна обрати або стаціонар, або денну форму, отримуючи процедури та повертаючись щодня додому.

Окрім традиційної медичної реабілітації – фізіотерапія, ЛФК, водо-, грязе-, теплолікування тощо, фахівці Центру застосовують і новітні послуги. Серед них:


– ерготерапія з елементами арт-терапії – відновлення життєвих навиків;

– кінезотерапія – рухова реабілітація, лікування адаптованими під пацієнта рухами з певними індивідуальними силовими впливами (згідно з європейськими методиками Bobat і PNF);

– механотерапія – спеціальні механічні пристрої (вертикалізатори) будуть відновлювати рухи пошкодженої частини тіла;

– локомат-терапія – відновлення рухової функції з допомогою тренажера-робота.

Для учасників АТО та пацієнтам із направленнями медичні послуги у Центрі надаються безкоштовно. Жителям без направлення, а також із інших областей ціна за курс 12 днів на стаціонарному лікування становить 4960 грн, амбулаторному – 2600 грн.

Детальніше про всі послуги, які надають у Центрі вертебрології на Житомирщині, можна дізнатись за тел.: (0412) 44-72-39. Адреса Центру: м. Житомир, Чуднівське шосе, 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here