Home Місто У селищі під Житомиром горів ліс

У селищі під Житомиром горів ліс

174

17 вересня о 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Іскорость Коростенського району. На місце події виїхали фахівці 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що вогонь з поля підійшов до житлового сектору. Доки рятувальники відбивали полум’я від обійсть громадян, вітер сприяв розповсюдженню горіння до кладовища. На допомогу збіглися також місцеві мешканці.

Спільними зусиллями вогнеборців та громадян о 14:38 пожежу локалізовано, а о 20:43 – ліквідовано. Вдалося не допустити поширення горіння на домоволодіння та територію кладовища.  Вогнем знищено 4 га сухої трави.

Того ж дня коростенські рятувальники загасили пожежу на площі 4 га сухостою по вул. 1-го Травня. Як результат, врятовано близько 20 дачних будинків.

За попередніми даними, в обох  випадках пожежі виникли через необережне поводження з вогнем – проведення випалювально-очисних робіт. Однак остаточна причина наразі встановлюється.

Загалом за минулу добу вогнеборці області ліквідували 20 загорянь сухої рослинності, внаслідок яких вогнем пройдено 37 га території. Також надано допомогу по гасінню лісової пожежі на площі 0,2 га в смт Новогуйвинське Житомирського району.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here