Home Місто У річці неодалік Житомира масово гине риба

У річці неодалік Житомира масово гине риба

252

На р. Тетерів, в межах с. Тетерівка Житомирського району, сталася задуха водних біоресурсів.

П`ятого вересня було виявлено загиблу рибу на р. Тетерів, в районі бази відпочинку «Грінвуд». З метою визначення масштабів і причин загибелі риби працівниками Управління ініційовано виїзд місце події спільно представниками відділу безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління Держпродспоживслужби.

По факту загибелі риби прийнято наступні заходи:

1. Проведено обстеження берегової лінії р. Тетерів в межах с. Тетерівка Житомирського району в районі бази відпочинку «Грінвуд», протяжністю 200 м., в результаті чого виявлено загиблу рибу за видами та кількістю: плітка – 170 екз., окунь – 150 екз., густера – 28 екз., карась – 16 екз., йорш – 11 екз.

2. Складено Акт обстеження берегової лінії р. Тетерів в межах с. Тетерівка Житомирського району в районі бази відпочинку «Грінвуд».

Спеціалісти Головного Управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відібрали проби води та зразки загиблої риби, які направили на дослідження до Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для з’ясування причин загибелі.

На даний час очікуються результати досліджень.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here