Home Місто У Пулинському районі жінка спробувала загасити палаюче гілля і впала у вогнище

У Пулинському районі жінка спробувала загасити палаюче гілля і впала у вогнище

210

24 березня о 14:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння минулорічної сухої рослинності на полі, в с. Червоносілка Пулинського району.

На місці події бійці ДСНС встановили, що на землях запасу Курненської об’єднаної територіальної громади горить суха трава та чагарники на площі близько 4 га. Через сильний вітер вогонь швидко розповсюджувався в бік приватних домоволодінь. Для гасіння сухостою рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля.

Зусиллями бійців ДСНС та небайдужих селян о 15:40 пожежу вдалося локалізувати, а о 16:20 – ліквідувати та не допустити її розповсюдження на будівлі, до яких залишалося 20-30 м. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 3 га. До ліквідації загоряння залучалося 5 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки.

Як з’ясувалося згодом, під час спроби самостійного гасіння на узбіччі дороги купи палаючого гілля отримала опіки верхніх та нижніх кінцівок 52-річна місцева мешканка. Потерпілу госпіталізували до реанімаційного відділення Пулинської центральної районної лікарні.

Зі слів односельців, жінка, надихавшись їдкого диму, втратила свідомість та впала у вогонь. Коли вони її виявили, на ній вже майже не залишилося одягу. Селяни одразу ж викликали швидку та по її прибуттю передали травмовану до рук медиків.

У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

У ДСНС України  у Житомирській області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here