Home Місто У Новограді-Волинському ігнорують пасажирів-пільговиків

У Новограді-Волинському ігнорують пасажирів-пільговиків

107

У Новограді-Волинському 25 березня відбулося засідання „круглого столу“. Обговорювалося проблеми пасажирських перевезень, які загострилися останнім часом. Про це пише офіційний сайт міста.

Обурення громадян, які мають відповідно до чинного законодавства України цілком заслужене право на безкоштовний проїзд у міських автобусах, викликане рішенням місцевого перевізника призупинити перевезення цих пільговиків в маршрутних таксі.

Таке рішення перевізники змушені були прийняти через вимогу податківців сплатити податок та штраф за прибуток, який автомобілісти фактично не отримували. Мова йде про кошти, невідшкодовані в повному об’ємі державою за перевезених пільговиків.

За словами керівника транспортного підприємства „Новоградтранссервіс“ Віктора Пелешка сума податку разом із штрафом становить понад 370 тисяч грн., що є не підйомною для організації.

Ситуацію з пасажирськими перевезеннями не можливо вирішити в одному місті без змін у законодавстві, а ще краще шляхом – запровадження адресної соціальної допомоги пільговикам по всій Україні.

Присутні в залі люди, а це переважно колишні воїни-афганці та чорнобильці, вимагали від перевізника виконувати закон, а від влади – краще контролювати дотримання перевізником вимог укладеної угоди або шукати інших. Іноді емоції переповнювали край, але ведучому „круглого столу“ заступнику міського голови Сергію Колотову таки вдалося заспокоїти присутніх.

Представники міської громади зобов’язали міську владу звернутися із листами до народних депутатів України, керівництва області, прокуратури з проханням   вплинути на рішення податкової інспекції щодо покарання перевізника та сприяти прийняттю на державному рівні рішення щодо введення адресної грошової соціальної допомоги відповідним категоріям населення.

А поки що учасники „круглого столу“ вирішили, що вартість проїзду в автобусах загального користування та маршрутках для не пільговиків буде коштувати 2 грн. Остаточне рішення з цього питання прийматиме виконавчий комітет.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here