Home Місто У Малині під час пожежі сусід врятував літню жінку

У Малині під час пожежі сусід врятував літню жінку

252

20 січня о 07:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному цегляному житловому будинку в місті Малин.

Про це рятувальників сповістили випадкові перехожі, які побачили дим, що виходив зі щілин горища.

На місці події бійці ДСНС встановили, що навколо димаря пічного опалення зайнялося дерев’яне перекриття горища та поширилося всередину однієї з чотирьох кімнат. Там вогонь охопив речі домашнього вжитку, існувала загроза подальшого розповсюдження пожежі на інші приміщення.

Вже за 14 хвилин рятувальники пожежу локалізували та о 09:30 ліквідували. У результаті вогнем пошкоджено біля 12 кв. м дерев’яного перекриття над двома суміжними кімнатами та кухнею, які були підбиті ізоляційним картоном, 30 кв. м стін та домашнє майно.

Як з’ясувалося пізніше, в будинку самотньо проживає 74-річна літня жінка-інвалід, яка не може вільно пересуватися. Її доглядає сестра та соціальні служби. На момент пожежі вона лежала на ліжку в кімнаті, на яку і поширився вогонь. Її сусід, побачивши дим, що виходив з оселі та, знаючи про те, що жінка знаходиться всередині, відразу ж кинувся їй на допомогу.

Чоловік відчинив двері будинку і виявив, що він майже вщент заповнений димом. Лише знизу існував невеликий прошарок повітря. У цей час господарка кликала на допомогу. Тож, не роздумуючи, сусід повзком добрався до кімнати, де знаходилася жінка, спустив її з ліжка на підлогу та потягнув до виходу. Там вже йому на поміч підбігли й інші сусіди. Разом вони винесли жінку з оселі на свіже повітря, після цього викликали пожежних та медиків. Жінка отримала опіки різних ступенів важкості та була госпіталізована до Малинської центральної міської лікарні.

До ліквідації загоряння залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Попередня причина займання – порушення правил пожежної безпеки при встановленні та експлуатації пічного опалення. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here