Home Місто У Коростені рятувальники отримали новий автомобіль

У Коростені рятувальники отримали новий автомобіль

165

11 червня парк техніки пожежно-рятувальної служби Коростенського району поповнився новою одиницею техніки, переданою ДСНС України. Це спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль легкого типу на базі мікроавтобуса Volksvagen, який може застосовуватися для ліквідації ДТП, пожеж та проведення інших аварійно-рятувальних робіт.

Техніка надійшла від німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за проектом міжнародної технічної допомоги «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». На урочистостях з нагоди передачі автомобіля особовому складу 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Коростенський міський голова Володимир Москаленко зазначив, що відчуває гордість і радість за те, що у рятувальників за підтримки держави та іноземних партнерів з’являється можливість працювати в нових умовах на сучасному обладнанні.

«Автомобіль стане в нагоді в першу чергу для швидкого, якісного реагування на ДТП, аварійні ситуації та надання допомоги громадянам на траса міжнародного значення Київ-Ковель, що тут проходить, – розповідає перший заступник начальника обласного Управління ДСНС Василь Кучин.

– Це надсучасний автомобіль 2019 року, укомплектований аварійно-рятувальним обладнанням багатоцільового призначення – розжимами, різаками, домкратами, пневмоподушками, бензо- та електропилами, є засоби зв’язку та освітлення для роботи в нічний час, обмежувальні знаки для водіїв, щоб виставити на трасі у разі проведення рятувальних робіт. Є ноші для транспортування потерпілого тощо».

На наступному тижні Коростенський підрозділ ДСНС відпрацьовуватиме свої навички у проведенні аварійно-рятувальних робіт на спеціальних навчаннях у Рівному, куди залучатиметься і вручений сьогодні автомобіль.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here