Home Місто У колишніх колгоспних погребах на Житомирщині знайшли артснаряди

У колишніх колгоспних погребах на Житомирщині знайшли артснаряди

204

 8 серпня група піротехнічних робіт обласного Управління ДСНС знищила 67 артилерійських снарядів часів минулих війн. Усі небезпечні знахідки виявлено у с. Вільнопілля Ружинського району.

Селяни за допомогою металошукача обстежували територію. У самому центрі села за 50 м від дороги, на узбіччі, вони помітили яму на узбіччі. В ній вони відкопали декілька підозрілих металевих предметів. Про це вони сповістили за номером «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди калібром 152 мм часів минулих війн. Коли піротехніки обстежили ділянку виявлення боєприпасів, то загалом відкопали 67 артснарядів.

Усі вибухонебезпечні предмети знищено на полігоні шляхом підриву.

За словами ружинських рятувальників, в місці виявлення боєприпасів знаходились колгоспні погреби. В одному із них на глибині 1,5 м і лежали роками виявлені снаряди. З кожним роком навесні земля виштовхувала їх на кілька сантиметрів вгору. 

Рятувальники застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу ж сповістіть про це за номерами екстрених служб «101» або «102». Ні в якому разі не торкайтеся його! Будьте відповідальні – не залишайте їх без нагляду, аби чиясь необачність не обернулася трагедією. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here