Home Місто У храмах Житомира перевірили пожежну безпеку напередодні Великодня

У храмах Житомира перевірили пожежну безпеку напередодні Великодня

130

  Наближаються пасхальні свята під час яких велика кількість віруючих громадян відвідують богослужіння. Свято Пасхи традиційно пов’язане не тільки з посвяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відритого вогню, зокрема свічок та лампадок, адже Пасхальний вогонь відіграє велику роль у богослужінні.

З метою запобігання виникненню пожеж у культових спорудах, з 16 по 18 квітня фахівці Житомирського міського відділу Управління ДСНС Житомирщини провели профілактичні рейди по 9 найбільших релігійних закладах обласного центру, у яких будуть проводитися нічні служби.


Спілкуючись із священиками, рятувальники акцентували увагу на обов’язковій наявності в храмах первинних засобів пожежогасіння; нагадали, аби стежили за справністю електроприладів, належним утриманням шляхів евакуації, а також визначилися з місцями для безпечного встановлення свічок. Настоятелям храмів вкотре нагадали основні протипожежні правила, яких слід дотримуватися в культових спорудах; розповіли про випадки пожеж у церквах на території області, вказавши на причини їх виникнення.

Вогнеборці закликали святих отців доносити інформацію з пожежної безпеки в храмах та у повсякденному житті до прихожан. Адже вони повинні чітко уявляти, які можуть бути наслідки від необережного поводження з вогнем. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому. Залишені без нагляду церковні атрибути – є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Великодня.

На завершення зустрічей церковні служителі отримали друковані пам’ятки із заходами пожежної безпеки.

Наразі подібні заходи фахівці ДСНС проводять на території всієї області. 

У ДСНС України у Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here